De beste overgangene i Serie A

Sommermercatoen er over for de italienske lagene, hvor enormt mye penger har blitt brukt. AC Milan har handlet ett helt nytt lag, mens seriemester Juventus har forsterket seg fremover på banen. Her kommer en rangering av sommervinduets 5 beste overganger:

1. Leonardo Bonucci – AC Milan

Det var ett sjokk for mange da Juventus sin ledestjerne Leonardo Bonucci forlot Juventus for AC Milan. Han gikk fra laget som hadde vunnet 6 seriemesterskap på rad, og var i CL-finale i fjor til laget som kom på 6. plass i fjor. Interne stridigheter skal ha vært mye av grunnen til overgangen, hvor AC Milan nå har skaffet seg en ledertype i forsvaret. Gjennom karrieren har han vært en del av en stålsolid backfirer eller backtreer for både Juventus og Italia. Hans enorme rutine og defensive egenskaper kommer til å gjøre AC Milan til et mye mer solid lag, men han er også en god ballspiller som blir viktig i det oppbyggende spillet. Selv med interesse fra andre store klubber har AC Milan greid å skaffe seg en av verdens beste forsvarsspillere.

2. Borja Valero – Inter

Fiorentina-fansen var ikke glad da deres yndling Borja Valero ble solgt mot sin vilje. Den spanske midtbanespilleren ble en helt blant fansen etter å ha uttrykt sin kjærlighet for klubben og byen, men kjærlighetshistorien skulle ta slutt. Nå er det Inter som skal få nytte av den elegante playmakeren. Det er ikke mange som kan styre spillet og tempoet i kamper som Borja Valero, hvor han er en av de mest intelligente og ballsikre midtbanespillerne i ligaen, han mister så å si aldri ballen. Hans overblikk og smarte pasninger kommer til å frigjøre de offensive spillerne til Inter som kommer til å blomstre enda mer enn i fjor.

3. Douglas Costa – Juventus

Mandzukic spilte lenge på venstrevingen i fjor, og selv om han klarte seg bra der var det på tide å skaffe seg en skikkelig vingspiller. Douglas Costa er en spiller med enorm fart, dribleferdigheter og skuddfot, men han fikk ikke ut hele potensialet sitt i Bayern. Juventus er kjent for å få mye ut av spillerne sine, hvor Costa fort kan finne tilbake til storformen i Juventus sitt utviklingsmiljø.

4. Cyril Thereau – Fiorentina

Fiorentina har hatt en tung sommer hvor de har mistet mange sentrale spillere, men i Thereau har de en fin erstatter for Kalinic. Selv om franskmannen er 34 år gammel har han fortsatt mye i seg, hvor han har scoret 10 mål eller mer de siste 3 sesongene for ett Udinese som har vært på nedre halvdel. Han er en stor og sterk spiller som tar for seg i boksen og er en giftig avslutter. For den lille summen på 1.4 mill euro er dette et røverkjøp for de lilla.

5. Marco Borriello – SPAL

Marco Borriello begynner å dra på årene (35 år), men det betyr ikke så mye for spisser i Serie A. Han lyktes ikke i sin tid i Roma, men for de mindre klubbene har han levert scoringer. I fjor ble det hele 16 mål for ett nyopprykket Cagliari. Han er en smart spiss som leser situasjoner i boksen, er god teknisk og er en farlig avslutter med begge bein. Dette kan fort være kjøpet som gjør at nyopprykkede SPAL holder plassen i Serie A.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s