US Open preview

image

Årets US Open ser mer åpen ut enn på lenge. Flere av de største stjernene er allerede ute, og flere er usikre på egen form.

Stjerneforfall:

Nr 2 på ATP rankingen – Andy Murray, UTE.
4 – Stan Wawrinka, UTE
5 – Novak Djokovic, UTE.
10 – Kei Nishikori, UTE.
11 – Milos Raonic, UTE.

Det er ganske store navn som mangler. Djokovic og Wawrinka avsluttet sesongen etter Wimbledon. Murray var også skadet etter Wimbledon, men håpte å blir klar til årets siste Grand Slam. Han måtte dessverre kaste inn håndkle i siste sekund.

Hvor står Rafael Nadal og Roger Federer?

Når både Murray, Wawrinka og Djokovic er ute, blir det vanskelig å komme unna Rafael Nadal og Roger Federer som de store favorittene. Begge har hatt en vanvittig sesong, og stukket av med det som er av titler så langt.

Nadal, som fylte 31 år i juni, hadde en helt uvirkelig grussesong. Faktisk hans beste noensinne. Han var helt utilnærmelig på sitt favorittdekke og tapte kun en match. Han cruiset gjennom til sin tiende Roland Garros tittel, der han knuste Stan Wawrinka i finalen. Dette var Nadals første Grand Slam tittel siden 2014. Den enorme grussesongen, pluss en jevnt over bunnsolide resultater har ført til at Nadal er tilbake som nr 1 i verden for første gang siden nettopp 2014.

Federer har hatt sin desidert beste sesong siden 2012. Han starte sesongen med å sjokkere alle, inkludert han selv. Federer tok sin første Grand Slam tittel på nesten 5 år da han slo sin nemesis Rafael Nadal i fem episke sett i Australian Open finalen. Federer fortsatte sin utrolige start med å ta «The Sunshine Double». Han vant begge Masters 1000 turneringene i Indian Wells og Miami i mars. Etter å droppet grussesongen, tok Federer sin åttende Wimbledon tittel etter å ha knust Marin Cilic i finalen.

Likevel, det er spørsmålstegn rundt begge superstjernene før årets US Open. Nadal har ikke vunnet en hardcourt turnering siden januar 2014. Nadal hadde en skuffende oppkjøring til US Open. Han tapte tidlig i Montreal mot unggutten Shapovalov, og han ble knust av Nick Kyrgios i kvartfinalen i Cincinnati.

Federer på sin side har vunnet det meste som er å vinne på raskere dekker. Han så ut til å fortsette seiersrekken i Montreal. Han tok seg til finalen uten særlige problemer. I finalen måtte han gi tapt for Alexander Zverev, og det var tydelig at Federer slet med ryggen. Ingen bøy i knærne på serven og veldig forsiktige bevegelser gjennom hele andre settet gjorde at Zverev tok en enkel seier. Federer kunne blitt nr 1 i verden for første gang siden 2012, men måtte trekke seg fra turneringen i Cincinnati på grunn av ryggskaden. Federer er på plass i New York, og det blir spennende å se hvordan han ser ut i sin første runde mot unggutten Francis Tiafoe.

Topp 10 – Hvor står resten av toppspillerne?

Ser vi på resten av de top seedete spillerne, er det flere spørsmålstegn her også:

4 seedet – Alexander Zverev., I kjempeform. Vant både ATP 500 turneringen i Washington og M1000 turneringen i Montreal. 20 åringen har hatt en helt enorm sesong og er kanskje hovedutfordreren til Nadal og Federer.
5 – Marin Cilic. Wimbledon finalist i år. Var i kjempeform, men slet med skade i finalen mot Federer og har ikke spilt siden. Har hatt en kjempe sesong, men veldig usikker på hvor han står akkurat nå. Vant sin eneste Grand Slam, nettopp her i 2014.
6 – Dominic Thiem. Hadde en fenomenal grussesong, der han var den eneste som slo Nadal. Historien er en helt annen på raskere dekker der han sliter med å skape nok tid til sine enorme grunnslag.
7 – Grigor Dimitrov. Semifinalist i Australian Open tidligere i år, der han tapte en episk kamp mot Nadal. Slet i en lengre periode etter det, men slo tilbake for fullt i Cincinnati forrige uke. Tok sin første Masters 1000 tittel, og kommer inn til New York med masse selvtillit.
8 – Jo-Wilfried Tsonga. Startet sesongen glimrende med 3 titler, men har siden vært en gedigen skuffelse. Har kun vunnet 3 kamper siden Roland Garros i mai. Tsonga har likevel et høyt toppnivå og en kjempe bra trekning, så muligheten er der.
9 – David Goffin. Enda en spiller som startet sesongen glimrende. Pådro seg en stygg skade under Roland Garros og var på sidelinje under årets Wimbledon. Har siden slitt med å komme tilbake i form, og kommer inn til turneringen med færre kamper enn han hadde ønsket.
10 – John Isner. Med sine enorme serve er Isner alltid en ekkel spiller å møte. Men han sliter i best av 5 setts matcher. Han har kun tatt seg til en Grand Slam kvartfinale, og det var helt tilbake i 2011.

Dark Horses:

14 – Nick Kyrgios. Man sitter liksom å venter på at Kyrgios skal ta det siste lille steget. Har slått både Nadal og Djokovic enkelt i år. Har et skyhøyt toppnivå, men har ikke nådd en Grand Slam kvartfinale siden Australian Open 2015. Nådde sin første Masters 1000 finale i forrige uke mot Dimitrov. Kan møte Federer i fjerde runde.
15 – Tomas Berdych., Tiden begynner å renne ut for Tomas Berdych. Stabilt i toppen de siste 7-8 årene, men aldri klart å ta det siste steget og slått de store spillerne. Med flere av dem ute nå, får han neppe en bedre sjanse.
21 – David Ferrer. Skru et par måneder tilbake, og David Ferrer ville aldri vært nevnt i denne diskusjonen. Fighteren fra Spania har slått gnistrende tilbake de siste ukene etter en tøff sesong. Har en meget god trekning.
24 – Del Potro. Vant sin eneste Grand Slam som 20-åring, da han sjokkerte tennisverdenen med å slå ut Nadal i semien og Federer i finalen. Hatt enorme skadeproblemer, men har et skyhøyt toppnivå med sin enorme forehand. Ikke sett like sterkt ut i 2017 som i 2016.

Trekningen:

Trekningen ble dessverre gjort før Andy Murray trakk seg. Dette gjorde at både Nadal og Federer havnet på samme side av trekningen, noe som gjør at de møtes i en eventuell semifinale, ikke finalen. Trekningen ser veldig ujevn ut, der øvre halvdel ser vesentlig sterkere ut enn nedre halvdel.

Slik blir tredje runde om seedingen holder seg:

(1) Nadal – (26) Gasquet
(15) Berdych – (22) Fognini
(9) Goffin – (18) Monfils
(7) Dimitrov – (27) Cuevas

(3) Federer – (31) Feliciano Lopez
(14) Kyrgios – (33) Kohlschreiber
(11) Bautista Agut – (24) Del Potro
(6) Thiem – (30) Mannarino

(17) Querrey – (25) Khachanov
(10) Isner – (23) M. Zverev
(13) Sock – (19) Muller
(4) A. Zverev – (28) Anderson

(8) Tsonga – (32) Haase
(12) Carreno Busta – (20) Ramos
(16) Pouille – (21) Ferrer
(5) Cilic – (29) Schwartzman

Spådommer:

På øverste fjerdedel er det mange store navn med høyt toppnivå. Nadal skal ta seg greit av Gasquet i tredje runde, som har slitt mye med skader i år. I fjerde runde venter vinneren av Berdych og Fognini. Berdych må sies å være klar favoritt mot Fognini, spesielt på raskere baner. Nadal har et enormt tak på Berdych innbyrdes. Han leder utrolige 19-4, og 3 av seierne til Berdych kom før 2006. I kvartfinalen venter sannsynligvis Dimitrov. Dimitrov har en bra trekning, men skal passe seg mot uforutsigbare Gael Monfils i fjerde runde. Nadal leder 8-1 innbyrdes mot Dimitrov, inkludert 5-1 på hardcourt. Disse to møtes i semifinalen i Australian Open tidligere i år. Nadal vant til slutt en episk match, 6-3, 5-7, 7-6(5), 6-7(4), 6-4.

Nadal er favoritt til å gå videre, men har ingen enkel trekning. Han kommer inn til US Open litt usikker på formen etter svake resultater i forkant. Best av 5 setts matcher er likevel noe helt annet, og Nadal vil like sjansene sine til å nå semifinale. De største utfordrerne blir Berdych, som har enorme våpen, og Dimitrov, som kommer inn med masse selvtillit etter å ha vunnet i Cincinnati.

Semifinalist: Rafael Nadal.

På andre fjerdel finner vi 2 av 4 tidligere mestere. Både Federer og Del Potro har landet her. Federer går opp mot Feliciano Lopez i en tredje runde. Lopez har vært i svak form i det siste, så det bør være grei match. I fjerde runde derimot blir det høyt interresant. Der venter fort Nick Kyrgios. Kyrgios har en enkel trekning fram til fjerde runde, og med mindre noe spesielt skjer, bør det bli stor match mot Federer. Kyrgios og Federer spilte kanskje årets match i semifinalen i Miami i år, der Federer vant 7-6(9), 6-7(9), 7-6(5).
I kvartfinalen kan Federer møte Dominic Thiem. Thiem skal dog først forbi vinneren av Bautista Agut og Del Potro. Tredje runde matchen mellom Bautista Agut og Del Potro blir meget interessant, der begge to vil like sjansene sine mot Thiem i en eventuell fjerde runde.

Federer er klar favoritt på papiret til å nå semifinalen, men problemer med ryggen i oppkjøringen, gjør at det stilles spørsmålstegn med sveitseren. Kyrgios med sin enorme serve og forehand blir definitivt den tøffeste nøtta på veien, men om Federer er 100% fit bør han ta seg videre til semifinalen.

Semifinalist: Roger Federer.

I den tredje fjerdedelen er det drøssevis med store servere. Alexander Zverev er høyest seedet i denne seksjonen, og er klar favoritt til å gå videre. 20 åringen kommer inn til US Open proppet med selvtillit etter å vunnet i Washington og Montreal. Han møter Anderson i tredje runde, som han slo i både Washington og Montreal. I fjerde runde venter vinneren av Sock og Muller. Sock har hatt en dalende kurve etter en meget solid start på sesongen. Muller kommer fra kvartfinale på gresset Wimbledon, der han blant annet slo ut Nadal. I kvartfinalen venter enten Querrey eller Isner. Querrey kommer fra semifinale i Wimbledon, mens Isner fant formen like før, med semifinale i Cincinnati.

Det blir nok mange jevne matcher på denne delen av tablået. Flere spillere med tunge våpen gjør at det er små ting som kommer til å avgjør. Det er likevel umulig å se bort fra 20 år gamle Alexander Zverev, som er i sitt livs form.

Semifinalist: Alexander Zverev

På den nederste delen av tablået er det enorme muligheter. Cilic, som er høyeste seedet i denne seksjonen, har ikke spilt en kamp siden Wimbledon i juli. Han måtte trekke seg fra både Montreal og Cincinnati på grunn av skade. Cilic går opp mot Schwartzman i tredje runde. Schwartzman viste bra form i forkant med å slå Thiem i Montreal. I fjerde runde venter vinneren av Pouille og Ferrer. Pouille nådde kvartfinalen her i fjor etter å ha slått Nadal i fjerde runde. Pouille er langt i fra i samme form nå. Ferrer spilte jevnt med Federer i Montreal, og fulgte opp med å nå semifinalen i Cincinnati.

En Cilic eller Tsonga i form hadde vært klar favoritt til å nå semifinale her fra. I form er ingen av de, mens David Ferrer ser bedre ut enn på lenge. 35 åringen fra Spania for neppe en bedre sjanse til å nå en Grand Slam semifinale igjen.

Semifinalist: David Ferrer

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s