Runde 2: Søndagskampene

Søndag 20.august

Espanyol – Leganes, 18:15.
Espanyol åpnet sesongen med god bortekamp mot Sevilla der det ble uavgjort. Laget kom under etter 25 min, men svarte tilbake før pausen og 1-1 ble sluttresultatet som de kan være fornøyd med. Selv om kampen handla mye om Sevilla-press i andre omgangen klarte katalanerne å stå bra imot. Leganes, på sin side, åpnet sesongen med 1-0-seier på hjemmebane mot Alaves. Det var en kamp der keeper Cuellar redda et straffespark og senere scoret midtbanespilleren Gabriel Pires kampens eneste mål og ble matchvinner. Oscar Duarte og Alvaro Vazquez er ute denne uken også for gjestene pga. skade mens Diego Lopez og Victor Sanchez er tvilsom. Leganes mangler David Timor og Serantes, men det stilles et spørsmålstegn ved Dimitrios Siovas. Denne kampen her spår jeg en jamn kamp, men Espanyol ser ut til å ha et bedre lag i år og bør da slå Leganes påstår jeg, i hvert fall ut i fra det man så mot Sevilla på bortebane sist. H

Eibar – Athletic Bilbao, 18:15.
Eibar fikk en strålende start på sesongen med tre poeng borte mot Malaga i serieåpninga og det var en kamp der hele laget som gjorde jobben. Selv om Malaga er svekket i forhold til 16/17, må man si at Eibar spilte og gjorde en kamp på La Rosaleda. Bilbao åpnet sesongen med uavgjort på hjemmebane mot Getafe som var en skuffelse for min del vil jeg si ut i fra kampens utvikling og Williams’ sjansesløseri. For det første bør Bilbao slå et lag som Getafe. For det andre var Bilbao en mann mer den siste halvtimen etter at Alvaro Jimenez fikk sitt andre gule kort. Og det skal nevnes at Getafe kom til store sjanser, før og etter utvisninga. I tillegg startet evigunge scoreren Aduriz på benken og kom ikke før det var en halv time igjen. Det blir et annet spørsmål om han starter eller ikke søndag kveld. Eibar mangler Yoel, Fran Rico, Arbilla og Pedro Leon pga. skade. Oscar de Marcos som måtte forlate banen etter et kvarter pga. skade sist er ute for baskerne denne uken. Jeg spår en veldig jamn kamp og en kamp der begge lagene kommer til sine sjanser, og sliter med å peke en favoritt. Men om Aduriz er med fra start som jeg tror han gjør, vil jeg krysse av borteseier her. B

Getafe – Sevilla, 18:15.
Getafe, som vi nevnet litt lenger oppe, åpnet sesongen med uavgjort borte mot Bilbao i serieåpninga. Laget spilte en mann mindre den siste halvtimen etter at Alvaro Jimenez ble utvist etter en times tid. Molinera og Colina var de to som utmerket seg litt mer i forhold til de andre med tanke positivt spill – også etter utvisninga. Sevilla hadde ikke en særlig god serieåpning og det ble bare en 1-1. Lenglet sendte faktisk også laget oppi ledelsen med sitt første mål for Sevilla etter 25 min, men etter personlig feil av N’Zonzi, utlignet Baptistao for katalanerne og 1-1 ble dermed sluttresultatet etter at det ikke kom noe mål utover kampen. Sevilla prøvde og prøvde, men det ble bare med prøvinga og stor frustrasjon til tider. En av de var Banega som ble utvist for munnbruk mot slutten av kampen. Karim Yoda og Daniel Pachece, begge pga. skade, blir utilgjengelig for Getafe på søndag i tillegg til suspenderte Jimenez. Gjeste mangler David Soria (skade) i tillegg til nevnet Banega søndag kveld, mens det stilles spørsmålstegn ved N’Zonzi, Krohn-Dehli, Carrico og Parejo. Sevilla tar med motivasjonen fra midtuken (CL-avansement) og vil slå til tilbake etter den tafatte serieåpninga spår vi. B

Real Madrid – Valencia, 22:15.
Real Madrid fortsetter der de slapp i 16/17, nemlig på toppen av tabellen. En effektiv og god kamp med tre scoringer og null baklengs var fasiten på bortekampen mot La Coruna i serieåpninga. Sjølv La Coruna-spissen Andone kom til en del sjanser var keeper Navas en av de spesielt gode den kampen i tillegg til resten av laget generelt sett. Valencia fikk også en god start på 17/18 etter at det ble tre poeng hjemme mot Las Palmas sist. Når Zaza sendte Valencia oppi ledelsen og Halilovic ble utvist for Gran Canaria-laget handlet resten av kampen om at Valencia skulle kontrollere kampen. Valencia har hentet midtstopperne Gabriel fra Arsenal og Murillo (lån med obligatorisk kjøpsopsjon) fra Inter som blir veldige gode og nødvendige signeringer, i tillegg til midtbanespilleren Kondogbia (lån ut sesongen) fra Inter i midtuken. På vei ut har Cancelo signert for Inter Milan. I tillegg til suspenderte Ronaldo og Ramos er også Vallejo og Varane ute for gjestene pga. skade. Det store spørsmålet blir derfor hvem av Casemiro, Llorente og Theo Hernandez blir stoppermakkeren til Nacho. Valencia mangler på sin side Nani pga. skade, mens Garay er tvilsom. H

Spilltips

Espanyol @ 2.12, Coolbet.

Sevilla @2.17, Coolbet.

Athletic Bilbao O 4,5 hjørnespark @2.12, Unibet.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s