LA LIGA 2017/18, 2.RUNDE

 

(25. – 27. AUGUST)

Da er det snart tid for den andre runden i årets La Liga. Første runden traff vi rett på fire av ti tippetegn. Tynn suppe, men vi ser fremover. Fredag klokka 20.15 sparkes den første kampen i runde når Real Sociedad tar imot Villareal. Senere om kvelden møtes Real Betis og Villareal i Estadio Benito Mallarin. Barcelona blir å se i aksjon lørdag kveld borte mot Alaves, mens lørdag kvelden avsluttes med Las Palmas mot Atletico Madrid, der hovedstadslaget mangler sin store stjerne Griezmann som fikk rødt kort mot Girona i 1.runde (Atletico snudde 2-0 til 2-2 etter utvisningen). Den andre runden avsluttes med toppkampen mellom Real Madrid og Valencia i Santiago Bernabeu, der regjerende mesteren må klare seg uten stjerne-kapteinen som (ikke overraskende) ble utvist mot La Coruna forrige runde.
Fredag 25.august

Real Sociedad – Villareal, 20:15.
Real Sociedad med god serieåpning da Celta Vigå ble slått 2-1 på bortebane, og det med uten Inigo Martinez. Sistnevnte er muligens tilbake etter skade og danner da naturlig stopperparet med Raul Navas. Carlos Vela som forlater klubben i januar kom inn etter en times tid mot Celta Vigo og var aktiv i snuoperasjonen da han skaffet straffesparket som Willian Jose sette i mål og sendte Sociedad oppi ledelsen mot slutten av kampen. Også han får vi se fra start istedenfor Canales mot Villareal. Villareal på sin side hadde ikke en særlig god serieåpning. I en kamp som var preget av temperaturen og luftfuktigheten, hadde den gule ubåten tre offensive debutanter fra start og manglet 5-6 sentrale fravær. Da ble det vanskelig mot et Levante-lag som var solide defensivt og dermed ble det 1-0-tap for Villareal. Villareal kan få tilbake Bakambu og Castillejo fra skade, men kommer likevel til å mangle spillere som Cherysyhev, Asenjo, Soriano, Bruno. Da blir det vanskelig mot et godt motivert Sociedad-lag, tror jeg. H

Real Betis – Celta Vigo, 22:15.
Real Betis tapte 2-0 borte mot Barcelona i serieåpningen. Ingenting mer, ingenting mindre. Laget hadde ikke noe særlig å by på, selv mot det svakeste Barca-laget på veldig lenge. Celta Vigo hadde på sin side ingen dårlig serieåpning på hjemmebane mot Real Sociedad, men to baklengsmål kom etter to personlige feil og da ble det vanskelig mot et godt Real Sociedad-lag. Men Celta-fansen kan glede seg til å se mer av Maxi Gomez (to mål mot forrige kamp) denne sesongen. Jeg spår en jamn kamp der Real Betis er revansjelysten etter en tafatt serieåpning borte mot Barcelona og vil vise seg for fansen på hjemmebane, mens bortelaget vil gjøre en god kamp for å ta sin første seier for året. Det frister egentlig veldig med B til rundt 3.17 etter kampene til laga til serieåpninga, men vi tror Betis slår tilbake denne runden. H

Lørdag 19.august

Alaves – Barcelona, 18:15.
Kommer på lørdag.

Levante – Deportivo La Coruna, 20:15.
Kommer på lørdag.

Girona – Malaga, 20:15
Kommer på lørdag.

Las Palmas – Atletico Madrid, 22:15.
Kommer på lørdag.

Søndag 20.august

Espanyol – Leganes, 18:15.
Kommer på søndag.

Eibar – Athletic Bilbao, 18:15.
Kommer på søndag.

Getafe – Sevilla, 18:15.
Kommer på søndag.

Real Madrid – Valencia, 22:15.
Kommer på søndag.

 

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s