LA LIGA 2017/18, 1.RUNDE

image.jpeg

 (18. – 21. AUGUST)


Endelig er verdens beste liga (!) tilbake. Leganes og Alaves setter i gang den nye sesongen fredag kveld. Regjerende mesterne Real Madrid gjester La Coruna i første runde, mens det nye Barcelona-laget uten Neymar skal ta imot Betis søndag kveld. Malaga og Eibar avslutter runden på La Rosaleda.

Fredag 18.august

Leganes – Alaves, 20:15.
17.plass mot 9.plass i forrige La Liga 2016/17. Leganes som rykte opp i fjor klarte akkurat å holde seg og det blir dermed La Liga-fotball også i 17/18 for Madrid-laget. En del spillere har forlot klubben eller lånoppholdet, mens Victor Diaz og Alberto Martin har meldt over til Granda. Klubben har likevel behold de fleste spillerne og forsterket stallen med spillere som Munoz (midtstopper, over 150 kamper i Serie A) og Javi Eraso (tilbake etter to sesonger i Bilbao). Alaves imponerte de fleste med 9.plass og cupfinale i første sesongen etter opprykket, så det blir spennende hvordan de klarer seg denne sesongen ettersom suksesstreneren Pellegino er ikke trener for Vitoria-laget lenger. Ny trener Zubeldia og Alaves har heller ikke hatt en hatt en ok oppkjøring med tanke på resultater (2-4-2) mot greie lag. Oppgjørene mellom disse to lagene i fjor endte 2-2 og 1-1, mens treningskampen forrige endte 1-1. Resultattips? 1-1. Serantes og Timor er ute for Leganes, begge pga. skade, mens Laguardia er utilgjengelig hos Alaves pga. skade.  U

Valencia – Las Palmas, 22:15.
12.plass mot 14.plass i 16/17. Valencia hadde nok en skuffende sesong i fjor og endte bak lag som Eibar, Malaga og Alaves t.d. I år har de også solgt gode keeperen Diego Alves (bråk/høy lønn) og maskinen Enzo Perez (bråk i garderobe). Neto fra Juventus har blitt hentet inn som førstekeeper og blir spennende å se om han klarer å levere etter Alves. Zaza og Orellana har blitt hentet på permanent basis etter lån på vårparten. Kan vi se Valencia kjempe i toppen etter to sesongen med 12.plass i ligaen som fasit? Vi får se. Las Palmas på sin side har blitt svekket etter at spillere som Boateng (terminert kontrakt, familiære årsaker), Roque Mesa (Swansea) og Jese (tilbake etter lånoppholdet) har forsvunnet siden forrige sesong. Men unge og spennende Halilovic og Calleri (begge, på lan) i tillegg til stjernespilleren Vitolo (lån fram til januar) og Jonathan Viera er spillere som kommer til å levere for Gran Canaria-laget. Las Palmas hadde en god start i fjor og var på 7.plass i senhøsten og var blant topp 10 før februar, men den dårlige vårsesongen gjorde at laget avsluttet sesongen på 14.plass. Nani er utilgjengelig for vertene pga. skade, mens Trujillo har karantene hos gjestene. U


Lørdag 19.august

Celta Vigo – Real Sociedad, 18:15.
13.plass mot 6.plass. Celta Vigo som enda på 6.plass i 15/16 var ute i EL i fjor og kom helt til semifinalen, men der ble Galicia-laget slått ut av Manchester United. Mye rotasjon i vårparten for å spare beste spillerne til EL var nok den største grunnen for at Galicia-laget enda på 13.plass. Bongonda og Rossi har blitt sendt ut på lån, mens tre unge spillere som Maxi Gomez, Jozabed og Lobotka har blitt hentet for å forsterke laget i tillegg til en del spillere som er tilbake etter lånopphold. Med tanke på at de ikke har noe EL å fokusere på, så bør det bli en god sesong for Galicia-laget med Aspas (19 mål i 16/17 LL) i spissen. Sociedad hadde en god sesong i fjor og skal også ut i EL i år. Men de kommer til å miste en av sine beste spillere, om ikke den beste, nemlig Carlos Vela som kommer for å spille for Los Angeles FC fra og med januar i tillegg til at den gode venstrebacken har meldt overgang til PSG. Inn har kommet unge Diego Llorente fra Real Madrid og Januzaj (Vela-erstatter?) fra Manchester United. Alberto de la Bella er tilbake etter lånopphold i Olympiakos. To lag som kan gjøre det bra i år, men Vigo har fordel av å ikke spille i EL. B

Girona – Atletico Madrid, 20:15.
Girona for første gang i La Liga og da er det selveste Atletico Madrid de skal ta imot i første (hjemme)kampen etter å ha avslutta på andreplass i Segunda 16/17. Har forsterket stallen med en del spillere siden opprykket, blant anna Christian Stuani (M’boro, kjøp), Marc Muniesa (Stoke) og fire spillere fra Manchester City på lån. Så store spørsmålet blir hvor bra de nye overgangene og laget kommer til å levere i Spanias øverste nivå. Det er verdt å nevne at Manchester City (ikke reservelag) ble slått i generalprøven 1-0 på hjemmebane. Atletico enda på 3.plass i LL 16/17 bak Real og Barca, og pga. registertingsnekt ikke fått «registrere» spillere. Vitolo blir spilleklar fra januar. Ut har gått unge Theo Hernandez til erkerival Real, Manquillo til Newcastle, Kranevitter til Zenit og Cerci ble ikke tilbudt ny kontrakt. Men de har fått beholde Griezzmann i hvert fall som en stund så ut som skulle signere for de røde djevlene i Manchester. Uten å ha forsterket laget blir det spennende å se hva klarer Atletico kommende sesong både i LL og CL. Atletico bruker å ha trege start, med en del uavgjort og tap. Vi er optimistisk og tror Girona får i hvert fall et poeng med seg i sesongåpningen. U

Sevilla – Espanyol, 22:15.
Sevilla lå på 3.plass i LL 16/17 helt til til april-måneden, men i runde 29 gikk Atletico forbi Sevilla og det var hovedstadslaget som enda på 3.plass til slutt. En av hovedgrunnene var at laget ble til tider sliten pga. CL-spill. Fjorårets trener Sampaoli har tatt over Argentinas landslag. Trener i 17/18 i Ramon Sanchez Pizjuan blir Berizzo som ledet Celta Vigo de forrige tre sesongene. Mens viktige spillere som Vitolo (Atletico), Mariano (Galatasaray), Rami (Marseille) og Iborra (Leicester) har skiftet beite, har Banega (Inter), Muriel (Sampdoria), Pizarro (UANL), Jesus Navas, Nolito (Manchester City), Corchia (Lille) og Simon Kjær (Fenerbahce) blitt hentet inn for å forsterke laget. Og det tror jeg de gjør. For selv om Vitolo (27 år) f.eks. var en veldig viktig spiller, er det greitt å få 36,5 mill euro og hente Muriel (25 år, 20 mill), Banega (29 år, 9 mill euro) og Nolito (30 år, 9 mill euro). Espanyol enda på 8.plass i LL 16/17 som var så å si godkjent. I sommeren har de forsterket laget med å hente inn Naldo (på lån fra Krasnodar) Diego Lopez og Pablo Piatti på permanent basis (begge på lån i 16/17). Granero har også blitt hentet gratis fra Sociedad, for å ikke glemme at Sergio Garcia er tilbake. Ut har gått Caicedo som har signert for Lazio av de nevneverdige spillerne. Alt i alt så har de bedre forutsetninger enn forrige sesong kan vi si. Sevilla var det beste hjemmelaget (14-4-1) etter Real og Barca i 16/17 og klarer de å holde slik denne sesongen også mens de forbedrer den ustabile bortestatistikken i 16/17 (7-5-7) kan det bli topp 3 om ikke topp 2. H

Søndag 20.august

Athletic Bilbao – Getafe, 18:15.
Bilbao på 7.plass i 16/17. Men det var nok hjemmestatistikken som gjorde at Baskerlandet avslutta sesongen der, fordi to tredeler av poengene (43 av 63 poenger) tok de på hjemmebane. Også Bilbabo, som Sevilla, hvis klarer å forbedre bortestatistikken (6-2-11) fra 16/17, kan de snakke om topp 6/5. Stallen har blitt ikke svekket/forsterket nevneverdig. Fem spillere er tilbake etter lånopphold og tre unge spillere har blitt henta opp fra egne rekker der Inigo Cordoba virker spennende ut i fra treningskampene. Spillere som Javier Eraso, Gorka Elustondo og Gorka Iraizoz har funnet seg ny klubb. Getafe rykte opp gjennom kvalifisering i Segunda og blir spennende å se hva de har by på etter å ha hentet en haug med spillere (tilbake etter lån og permanente overganger). I Segunda 16/17 viste de seg å være en tøff nøtt å knekke på hjemmebane (13-7-1), men bortestatistikken var alt anna enn lovende (5-7-9). Da er det ikke kanskje det beste åpningskampen man kan få borte mot Bilbao som ikke er ubeseiret de siste 17 av 18 hjemmekampene i LL. H

Barcelona – Real Betis, 20:15.
Mhmm.. Barcelona 2017/18. Hvor skal vi begynne? De prøvde å hente Veratti fra PSG, men enda opp med at Neymar gikk motsett vei. Og de henter nå Paulinho (!). Semedo og Deulofeu har blitt hentet, men trenger litt tid for å tilpasse seg ser det ut som. Jeg, personlig, vil vurdere sjansene til Barcelona i 17/18-sesongen slik selv om de ikke har samme bredde i stallen som Real: Klarer de å hente minst to veldig gode offensive spillere av Coutinho, Dembele, Dybala, Mpappe, Hazard eller spillere på samme nivå har de sjanse for å konkurrere om LL, CL, CdR og alt anna. Men med dagens stall kan de ikke komme lenger kvartfinale i CL og kanskje de ikke klarer topp 2/3 i LL heller. For hvis man så på Supercup-kampene mot Real var det to-tre, maks fire spillere som prøvde å få til noe framover. Messi, Suarez, Sergi Roberto og en Iniesta som drar opp i årene og ikke klarer å prestere i 38 LL-kamper + CL + CdR. Barcelona BØR og MÅ kjøpe spillere hvis de vil konkurrere med Real, PSG, Bayern og Atletico i 2017/18. Betis på sin side har forsterken stallen med Tello fra nettopp Barca, Boudebouz fra Montpellier, Sergio Leon fra Osasuna, Victor Camarasa fra Levante og Javi Garcia fra Zenit og Guardado fra PSV som bør bli et godt kjøp for kun 2,3 mill euro. Amat fra Swansea og Barragan fra M’boro er er leid inn ut sesongen. Av de nevneverdige er Ruben Castro leid ut til Guizhou Zhiceng ut året, mens Ceballos ble solgt til Real, Jonas Martin til Stasbourg, Petros til Sao Paulo og Piccini til Sporting CP. Selv om jeg har mine tvil om denne kampen også, så tror jeg Barcelona skal klare å åpne sesongen med tre poeng. Men ikke bli overrasket om det blir U/B. H

Deportivo La Coruna – Real Madrid, 22:15.
Deportivo La Coruna hadde en god start og en grei høstsesong, men de ustabile prestasjonene utover sesongen sørget for at de avsluttet sesongen på 16.plass. I sommeren har de forsterket med å hente Schär fra Hoffenheim og Guilherme fra Udinese og leid inn Bakkali fra Valencia, Adrian Lopez fra Porto og en del spillere er tilbake etter lånopphold. Spillere som Insua, Riera, Laure og Fajr har blitt solgt mens Bergantinos og Pier har blitt lånt ut. Real er i en veldig periode med tre CL-titler på de siste fire sesongene og i fjor ble det endelig også LL-gull. Den forrige kom i 2012. Los Blancos på sin side har henta tilbake spillere Mayoral, Vallejo og Marcos Llorente. Burgui og Diego Llorente ble solgt videre etter lånoppholdene. De to kjøpene Real har gjort i sommeren er Theo Hernandez fra Atletico og Dani Ceballos fra Betis. Pepe har forlat klubben etter at kontrakten gikk ut og ikke ble fornyet, James og Coentrao ble sendt ut på lån til henholdvis Bayern og Sporting CP. Videre ble Mariano Diaz solgt til Lyon med tilbakekjøpsklausul, Morata til Chelsea og Danilo til Manchester City. Av de som startet i beste 11’ern har Real ikke mistet noen, men vi kan påstå at «B-laget» i fjor var bedre enn det de har i år. Eller? Vi får se. Skal Real vinne serien i år også, så må de starte bra. Vi tror de gjør det. H

Mandag 21.august

Levante – Villareal, 20:15.
Levante tilbake i LL etter å ha vunnet Segunda 16/17 med 14 poeng(!) avstand ned til 2.plass. Hjemmestatistikken (17-3-1) var upåklagelig, mens bortestatistikken (8-6-7) var ikke noe særlig. Har hentet en del spillere fra ulike klubber i Europa og en del spillere er tilbake etter lånopphold. Har derimot solgt Deyverson til Palmeiras og Camarasa til Betis for hhv. 5 mill og 7 mill euro. Begge to var på lån i 16/17. Så de har på en måte ikke mistet noen nevneverdig i forhold til stallen i 16/17. Det blir spennende å se hvordan laget fra Valencia klarer seg. Villareal hadde en god 16/17-sesong og skal ut i EL-spill. Har forsterket stallen med spennende spillere som unge Enes Unal, Pablo Fornals og Ruben Semedo fra hhv. Manchester City, Malaga og Sporting CP, gode Carlos Bacca fra Milan (lån med obligatorisk kjøpsopsjon, og Andres Fernandez fra Porto. De har samtidig mistet spillere som Musacchio som har signert for Milan, Jonathan dos Santos til LA Galaxy og Soldado til Fenerbahce av de nevneverdige. At Villareal har gjort greit i overgangsmarkedet er det lite tvil. Laget skal også ut i EL-spill. Det er også en faktor som kommer til å påvirke prestasjonene i serien. Vi tror de gjør det bra og skal klare topp 6/7. God start blir viktig for «den gule ubåten». B

Malaga – Eibar, 22:00.
Malaga med Sandro Ramirez hadde en god 16/17-sesong og enda på en godkjent 11.plass. Men spissen ble solgt til Everton til i sommeren for 6 mill euro. I tillegg har følgende spillere forlatt klubben eller blitt solgt; Pablo Fornals til Villareal, Ignacio Camacho til Wolfsburg, Kameni til Fenerbahce, Charles til Eibar og Ochoa til Standard Liege. Martin Demichelis og Weligton har lagt skoene på hylla. På vei inn dørene til La Rosaleda har Emmaniel Cecchini fra Banfield, Juankar fra Braga, Cenk Gönen fra Galatasaray, Paul Baysse fra Nice og Adrian Gonzalez fra Eibar komt inn. Borja Baston fra Swansea og Roberto fra Espanyol har blitt leid inn. Hva årets Malaga-kan levere i forhold til 16/17-versjonen blir spennende å følge med. Eibar avslutta sin tredje sesong i LL på en god 10.plass i 16/17. Laget har blitt forsterket med Charles fra Malaga, Yoel fra Valencia, Alejo og Dmitrovic fra Alcorcon, Joan Jordan fra Espanyold, Jose Angel fra Porto og Paulo Oliveira fra Sporting CP, i tillegg til en del spillere som er tilbake etter lånopphold. Av de faste spillerne i høve 16/17 har de mistet Adrian Gonzalez (Malaga), Antonio Luna (Levante), Florian Lejeune (Newcastle) og Mauro dos Santos (Leganes). Det kan hende de får en tøffere sesong i år, men de klarer seg nok på et eller annet vis spår vi. H

Ukens dobbel:
Athletic Bilbao + Real Madrid til 2,07 i odds hos Coolbet.

 

Publisert av

fansnettverk

Nettverk av nettsider - fotballfans.net, tippefans.net, fantasyfans.net, tippenett.com, velkomstbonuser.net

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s