Tabelltips PL: Kan Arsenal gå helt til topps?

aw-arsenal-man-city-preview-wenger-guardiola.jpg

-Mats Indset

  1. plass: Liverpool

 

Liverpool knep 4. plassen foran Arsenal forrige sesong, og skal spille Champions League denne sesongen. Salah (Roma) ser ut som et godt tilskudd til Liverpools offensiv, men Liverpool har forholdt seg rolige på overgangsmarkedet. Det store spørsmålet nå før sesongstart er om Van Dijk kommer, og om Coutinho drar til Barcelona. Liverpool har mange spillere som produsere godt med målpoeng: Mané (13 mål, 6 assist forrige sesong), Coutinho (13/7), Firmino (11/10) og Lallana (8/7). Liverpool har hatt en god pre-season, men det skal man egentlig ikke ta så alt for seriøst. Jeg tror Coutinho forsvinner, og at belastningen med CL gjør at Liverpool denne sesongen må kjempe om 4. plassen, ikke ligatittelen.

 

Nøkkelspillere: Roberto Firmino, Sadio, Mané, Philippe Coutinho

Manager: Jürgen Klopp

Overganger:4279b36c098b689202bd0446c049d4db.jpg

Inn:
Mohamed Salah (Roma)
Dominic Solanke (Chelsea)
Andrew Robertson (Hull City)

Ut:
Andre Wisdom (Derby County)
Ryan Fulton (Hamilton Academical)
Lucas Leiva (Lazio)
Kevin Stewart (Hull City)

  1. plass: Tottenham

2.plass i fjor, 7 poeng bak seriemester Chelsea. Tottenham var forrige sesongs beste hjemmelag med 17 seire, 2 uavgjort og 0 tap. Samtidig var de laget som scoret mest, og slapp inn minst. Skal denne sesongen spille alle hjemmekampene sine på Wembley, hvordan vil det slå ut? Tapte 2/3 på Wembley i CL forrige sesong. Tottenham har fortsatt til gode å kjøpe spillere i dette vinduet, ikke at det trenger å være negativt da det virker som de har et godt samkjørt lag. Har mistet høyreback Walker til City. Kane (29 mål, 7 assist), Alli (18/9), Son (14/9) og Eriksen (8/15) var strålende forrige sesong. Viktig at de har mange som bidrar slik at de ikke blir avhengig av at Kane scorer 25+ hver sesong. I et tett toppsjikt tror jeg Tottenham blir det laget som kommer til kort når tittelen og de 4 øverste plassene skal avgjøres i mai.

Nøkkelspillere: Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen

Manager: Mauricio Pochettino

Overganger:

Inn: ……..

nintchdbpict000319725946-e1493373316337.jpg
Kyle Walker til CIty, men ingen nysigneringer for Tottenham.

Ut:
Connor Ogilvie (Gillingham, lån)
Luke McGee (Portsmouth)
Kyle Walker (Manchester City)
Federico Fazio (Roma)
Clinton Njie (Marseille)
Tom Glover (Central Coast Mariners, lån)
Anton Walkes (Atlanta United, lån)
Joshua Onomah (Aston Villa, lån)plass:

4.plass: Chelsea

UQb4KYJCFligs9nUK7jFGAQdclMZW9wc1hYq_XIQzPhA.jpg

Forrige sesongs seriemester. Chelsea var solide gjennom hele sesong anført av en strålende Eden Hazard (16 mål, 5 assist) og Diego Costa (20/8). Man kan si at Chelsea hadde en stor fordel av å ikke spille i Europa forrige sesong og at man da slapp å rotere like mye som de andre lagene. Foran denne sesongen virker ikke Conte helt fornøyd med overgangsmarkedet og det kan nok komme inn noen nye ansikter før august er forbi. Diego Costa forsvinner, og Morata er hentet inn for å fylle skoene der. Kan han levere 20+ scoringer? Chelsea har også som vanlig sendt et helt juniorlag på utlån til diverse klubber, men de ser ut til å ha en god bredde i stallen. Det blir dog tøffere denne sesongen med spill i Champions League og dette gjør at jeg tror at de ikke kommer til å kjempe om tittelen helt inn.

 

Nøkkelspillere: Eden Hazard, N´Golo Kanté, Pedro,

Manager: Antonio Conte

 

Overganger:

Inn:
Willy Caballero
Antonio Rudiger (Roma)
Tiemoue Bakayoko (Monaco)
Alvaro Morata (Real Madrid)

Ut:

Juan Cuadrado (Juventus)
Christian Atsu (Newcastle United)
Asmir Begovic (AFC Bournemouth)
Dominic Solanke (Liverpool)
Alex Kiwomya (Doncaster Rovers)
Bertrand Traore (Olympique Lyonnais)
Fankaty Dabo (Vitesse Arnhem, lån)
Nathan Ake (AFC Bournemouth)
Tammy Abraham (Swansea City, lån)
Kasey Palmer (Huddersfield, lån)
Todd Kane (Groningen, lån)
Charlie Colkett (Vitesse Arnhem, lån)
Ola Aina (Hull City, lån)
Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace, lån)
Nathaniel Chalobah (Watford)
Marco van Ginkel (PSV Eindhoven, lån)
Ike Ugbo (Barnsley, lån)
Mukhtar Ali (Vitesse)
Kurt Zouma (Stoke City, lån)
Mason Mount (Vitesse Arnhem, lån)
Izzy Brown (Brighton, lån)
Tomas Kalas (Fulham, lån)
Michael Hector (Hull City, lån)
Bekanty Victorien Angban (Waasland-Beveren, lån)
Nemanja Matic (Manchester United)
Mario Pasalic (Spartak Moscow, lån)

3.plass: Manchester United

960.jpg
En viktig duo for Mourinho og Man Utd.

En skuffende 6. plass for Man Utd forrige sesong, men kom seg til Champions League etter seier i Europa League. Hadde i forrige sesong like mange tap som seriemester Chelsea (5), men hele 15 uavgjort er ikke godt nok for en klubb som Man Utd. 7 lag scoret flere mål enn United forrige sesong, og det var kun Zlatan Ibrahimovic som kom seg over tosifret antall mål i ligaen (17). Han er skadet, og det er usikkert om han fortsetter i United. Lukaku (25 mål forrige sesong) er mannen som skal fylle svenskens sko. Mourinho har hentet spillere med mye fysikk i dette overgangsvinduet og United blir et vondt lag å møte denne sesongen. Et usikkerhetsmoment er dog forsvaret der konstellasjonene ikke virker satt, og en del skadeutsatte spillere. Et Mourinho-lag er som regel på topp i sesong 2, men United ser ikke ut til å være helt der at de kan stikke av med ligatittelen.

 

Nøkkelspillere: Paul Pogba, Romelu Lukaku, David de Gea

Manager: José Mourinho

Overganger:

Inn:

Victor Lindelof (Benfica)
Romelu Lukaku (Everton)
Nemanja Matic (Chelsea)

Ut:

Josh Harrop (Preston North End)
Regan Poole (Northampton, lån)
Wayne Rooney (Everton)
Dean Henderson (Shrewsbury, lån)
Adnan Januzaj (Real Sociedad)
Sam Johnstone (Aston Villa, lån)
Devonte Redmond (Scunthorpe United, lån)
Cameron Borthwick-Jackson (Leeds, lån)

2.plass: Arsenal

images (2).jpg
SURPRISE?

Etter 18 strake år i Champions League må Arsenal i år nøye seg med Europa League etter å ha havnet på 5. plass. Har før denne sesongen hentet Lacazette fra Lyon, og Wenger har mye kvalitet i angrep. Om Arsenal tørr å nedprioritere Europa League tror jeg de, som Chelsea forrige sesong, kan ha en stor fordel av å slippe å rotere så mye på laget for å hindre slitasje. Etter forrige sesong kan man kanskje tro at Arsenal foran denne sesongen ikke ser ut som den største favoritten til ligatittelen, men jeg tror de overrasker i år og er med i kampen helt inn. Er dog avhengig av at Alexis Sánchez (24 mål, 11 assist forrige sesong) levere også denne sesongen.

Nøkkelspillere: Alexis Sánchez, Mesut Özil, Alexandre Lacazette

Manager: Arsène Wenger

Overganger:

Inn:

Sead Kolasinac (Schalke)
Alexandre Lacazette (Lyon)

 

Ut:

Takuma Asano (Stuttgart, lån)
Chris Willock (Benfica)
Kaylen Hinds (Wolfsburg)
Marc Bola (Bristol Rovers, lån)
Dan Crowley (Willem ll)
Wojciech Szczesny (Juventus)
Emi Martinez (Getafe, lån)
Stephy Mavididi (Preston North End, lån)

 

 

  1. plass:

    Manchester City

man-city-champions-2013-2014.jpg

City endte på 3. plass forrige sesong, 15 poeng bak Chelsea. Har, ifølge undertegnede, verdens beste manager i Pep Guardiola, som er sykelig opptatt av at laget skal spille god fotball samtidig som de vinner. Denne sesongen tror jeg Manchester City blir et monster av et lag. Har fått mye kritikk for pengene de har brukt på forsvarsspillere de siste årene, men det trengs. Agüero (20 mål, 3 assist) og De Bruyne (6 mål, 21 assist) leverte varene forrige sesong, og kommer til å ha en stor sesong. Gabriel Jesus ankom City i januar og gjorde seg bemerket umiddelbart med 7 mål og 4 assist på 10 kamper. Gode signeringer i Silva og Mendy og med Walker og Danilo har de god bredde i forsvaret. Med en revansjesugen Guardiola ser City ut som en soleklart favoritt til å vinne tittelen i år!

 

Nøkkelspillere: Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus

Manager: Pep Guardiola

 

Overganger:

Inn:

Bernardo Silva (Monaco)

Ederson (Benfica)
Kyle Walker (Tottenham Hotspur)
Douglas Luiz (Vasco De Gama)

Danilo (Real Madrid)
Benjamin Mendy (Monaco)

 

Ut:

Pablo Zabaleta (West Ham)

Gael Clichy (frigitt) 
Jesus Navas (frigitt) 
Willy Caballero (frigitt) 
Bacary Sagna (frigitt) 
Enes Unal (Villarreal)
Angus Gunn (Norwich City, lån)

Aaron Mooy (Huddersfield Town)
Bersant Celina (Ipswich Town, lån)
Angelino (NAC Breda, lån)
Ruben Sobrino (Alaves)
Joe Coveney (Nottingham Forest)
Bruno Zuculini (Hellas Verona)
Olivier Ntcham (Celtic)
Nolito (Sevilla)
Joe Hart (West Ham United, lån)
Aleksandar Kolarov (Roma)
Aleix Garcia (Girona, lån)
Douglas Luiz (Girona, lån)
Marlos Moreno (Girona, lån)

Kelechi Iheanacho (Leicester)
Fernando (Galatasaray)

 

nintchdbpict000319725946-e1493373316337.jpg4279b36c098b689202bd0446c049d4db.jpg960.jpg

Leave a Reply