Tabelltips Premier League: Lagene som rykker ned

beram-kayal-jacob-butterfield-huddersfield-brighton_3290692

-Mats Indset

Fredag 11. august sparkes Premier League i gang igjen når Arsenal tar i mot Leicester. Før sesongen starter ser det ut som om  det er 5-6 lag som virker dømt til å kjempe i bunnen, 6-7 lag som kjemper i toppen og 7-8 lag som kommer til å vake rundt midten. Men innenfor disse plassene virker det mer fornuftig å bruke terninger enn sunn fornuft for å sette opp en tabell. I skrivende øyeblikk (28. juli) er det fortsatt over en måned igjen av overgangsvinduet og det er mange lag som fortsatt har til gode å gjøre seg ferdig med å bruke opp feriepengene. Dette tipset vil ta høyde for at noen overganger kommer til å skje, og vil ikke se seg blind på treningskampkjøret lagene for tiden er på.

Liten disclaimer før vi begynner: jeg kan med 100% sikkerhet si at dette absolutt ikke blir fasiten, men jeg påberoper meg retten til å hylle meg selv om jeg treffer på 5/20 plasseringer.

20.plass:  Huddersfield

Huddersfield rykket opp via play-off der de beseiret Reading etter straffer. Vant den engelske toppdivisjonen i 1924, -25 & -26 og sist gang de var på øverste nivå var i 1972. Et kjærkomment gjensyn med andre ord. Tror dog dette besøket blir kortvarig, og hovedgrunnen til det er at laget mangler spillere som leverer mange målpoeng. Hele 13 lag scoret flere mål enn Huddersfield forrige sesong. Elias Kachunga ble toppscorer i fjor med 12 mål, og hele 15 forskjellige spillere noterte seg for nettkjenning. Dette er noe Huddersfield har tatt hensyn til på overgangsmarkedet med kjøpet av Depoitre fra Porto og Mounie fra Montpellier (14 mål i Ligue 1 i fjor). Forfriskende med et nytt bekjentskap og en flott stadion, men dette blir nok nedrykk.

Nøkkelspillere: Elias Kachunga, Nahki Wells, Aaron Mooy

Manager: David Wagner

Oddstips: Brighton rykker ned til 1.67 hos FeelBet

FEELBET.jpg

INN:

Laurent Depoitre (FC Porto)

Zen-Gent15_(3).jpg
Laurent Depoitre

Aaron Mooy (Man City)
Jonas Lossl (Mainz, lån)
Tom Ince (Derby)
Kasey Palmer (Chelsea, lån)
Danny Williams (Reading)
Steve Mounie (Montpellier)
Scott Malone (Fulham)

Mathias Jorgensen (FC København)

Ut:

Tareiq Holmes-Dennis (Portsmouth, lån)
Jordy Hiwula (Fleetwood Town, lån)
Fraser Horsfall (Gateshead, lån)

Rekeil Pyke (Port Vale, lån)
Jack Payne (Oxford United, lån)

 

19.plass: Burnley

Burnley endte på 16. plass forrige sesong, 6 poeng unna nedrykk. 9. beste hjemmelag forrige sesong, og hjemmeformen blir livsviktig å ta med seg inn i en ny sesong. På bortebane var Burnley forferdelige, kun én seier som kom da kalenderen viste april. Mistet Michael Keane til Everton, et tap som kommer til å merkes. Hentet noen eldre britiske spillere med bred erfaring. Spissene Vokes og Gray må levere bedre enn forrige sesong for å holde Burnley unna nedrykkskampen da det kun var tre lag som scoret færre mål enn Burnley i fjor, og alle de rykket ned.

Oddstips: 2.25 på at Burnley rykker ned hos Coolbet.

Nøkkelspillere: Sam Vokes, Tom Heaton, Andre Gray

Manager: Sean Dyche

Overganger:

Inn:

Charlie Taylor (Leeds United)
Jonathan Walters (Stoke City)

Jack Cork (Swansea)
Phil Bardsley (Stoke City)

Ut:

Michael Kightly (frigitt) 
Joey Barton (frigitt) 
George Green (frigitt) 
R J Pingling (frigitt) 
Christian Hill (frigitt)
Taofiq Olmowewe (frigitt) 
Jon Flanagan (Liverpool, endt lån)
Josh Ginnelly (Lincoln City, lån)
Michael Keane (Everton)
Ntumba Massanka (Wrexham, lån)
Bradley Jackson (Southport, lån)
Rouwen Hennings (Fortuna Dusseldorf)
Paul Robinson (lagt opp)

 

18.plass:  Brighton

Nedtur for Knockaert & co?

Brighton rykket direkte opp fra Championship etter å ha havnet på 2. plass, ett poeng bak Newcastle. Siden manager Chris Hugton tok over klubben i desember 2014 har laget kun tapt 12 av de 90 ligakampene de har spilt, og var i fjor det beste hjemmelaget i Championship. Har ikke gjort seg veldig bemerket på overgangsmarkedet, men for oss nordmenn var signeringen av Mathias Normann en gledelig overraskelse. Dog tror jeg sannsynligheten for at vi får se han på banen i Premier League er veldig liten. Brighton må i stor grad sette sin lit til kontringsspillet sitt og at spillere som Glenn Murray (23 mål forrige sesong) og Anthony Knockaert (15, mål, 9 assist) leverer, for at gjensynet med Premier League blir lenger enn én sesong.

Oddstips: Brighton havner foran Huddersfield får man til 1.70 hos Coolbet.

Nøkkelspillere: Glenn Murray, Anthony Knockaert, Dale Stephens, Lewis Dunk

Manager: Chris Hughton

Overganger:

Inn:

Pascal Gross (Ingolstadt)
Josh Kerr (Celtic)
Mathew Ryan (Valencia)
Markus Suttner (Ingolstadt)
Mathias Normann (Bodø/Glimt)
Izzy Brown (Chelsea, lån)

Ut:

Elvis Manu (Genclerbirligi SK)
Jordan Maguire-Drew (Lincoln City, lån)

Christian Walton (Wigan, lån)
Rob Hunt (Oldham Athletic)
Oliver Norwood (Fulham, lån)

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s