Bli en bedre Fantasy-manager!

fpl_logo_16-17-750x300

7 tips som GARANTERT vil gjøre deg til en bedre Fantasy-manager!

1. Ta av supporterbrillene!

Greier du ikke å være objektiv, kommer du til å gå på en del smeller i løpet av sesongen. Husk at du velger spillere fordi de tar poeng, ikke fordi du liker de eller laget de spiller på.

2. Research

Les deg opp før første serierunde, se treningskamper og følg med på oppdateringer rundt lagene. For å gjøre det best mulig i Fantasy må du være oppdatert på skader, suspensjoner og ikke minst hvilke spillere som er i form! Sjekk kampene til de forskjellige lagene, og legg en slagplan for de første ukene, før du slår til med ett wildcard når det treng.

Manchester United, Manchester City og Southampton er tre lag som har relativt enkle kamper i starten. Dersom West Bromwich starter sesongen bra, har de en lang rekke med kamper hvor de kan sanke poeng. Spillere som Dawson, Hegazi, Phillips og Jay Rodriguez kan være potensielle røverkjøp.

Hegazi koster bare 4.5m.

3. Alle må spille!

Velg spillere som garantert starter for sine lag. Har du spillere på laget som er utsatt for rullering kan du fort ende opp med å få ett(1) poeng for ett kort innhopp, eller ikke få poeng i det hele tatt. Er du heldig leverer benken din noen poeng og kommer inn i stedet.

Derfor er det også viktig at de fire du har på benken som også spiller mye, og sanker poeng jevnlig.

4. Bytter

Spar på byttene når du kan. Alle spiller kan pådra seg suspensjoner eller skader i løpet av en lang sesong. Ikke bruk ett bytte bare fordi du kan. Får en av de dyreste spillerne på laget en skade/suspensjon, har du med ett ekstra bytte muligheten å sette inn en billigere spiss, og få inn en dyr midtbanespilleren du gjerne vil ha inn. Har du bare ett, så vil du måtte velge mellom å vente en runde, eller ta en «hit»(-4 poeng).

Kane (35%) og Lukaku (48%) er de mest populære spissene på FPL.

5. Balanser laget

Kane, Lukaku og Aguero er spillere alle ønsker å ha med, men presser du inn alle på laget har du lite å rutte med når du skal velge de resterende 12 spillerne på laget. Du bør ha spillere på benken som tar minst 2 poeng per kamp. Dette koster nødvendigvis ikke mer enn minimum, men om du vil ha sjansen til å endre på formasjon og bruke de på benken en runde, er det kanskje greit å ha noen som kan få poeng for målgivende, holde nullen eller score mål. Å ha to billige keepere til 4.0-4.5 mill er en måte å spare penger på. Får du i tillegg en rekke på 10 hjemmekamper de i mellom, så kan det være en taktikk som kan gi like mange poeng som å gå for èn fast dyr keeper.

6. Hold deg unna bråkmakere

Med mindre de sanker enormt med poeng, så bør du holde deg langt unna «the usual suspects» når det kommer til lange suspensjoner og idiotisk oppførsel. Spillere med 10+ gule kort og muligens ett par røde kort i tillegg, skal levere blytungt om de skal være verdt å ha med på laget. Slike spillere er fort suspendert 5-8 kamper i løpet av en sesong.

7. Ikke gi opp!

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s