De 5 verste overgangene i Eliteserien

sj_018550

 

  1. Nicklas Bendtner – Rosenborg

Når var sist Bendtner var god? Stort sett floppa de siste årene i klubbene han har vært i. Starta bra før han har falt helt sammen. Fryktelig lite mobil og ikke i nærheten av god nok. Ser litt «mett» ut. I tillegg så har RBK en spiss ved navn Mathias Vilhjalmsson som er bedre og som gjør laget bedre. Men RBK virker til å slite med å vrake Nicklas Bendtner så laget ellers må svekkes. Så langt ikke noe annet enn en stor flopp.

      2. Pontus Engblom – Strømsgodset

Bevist over flere år at han er en meget god OBOS-spiss. Men aldri bevist noe på toppnivå. Faller litt i «Sellin-båsen» – spisser som er gode i OBOS, men som aldri helt tar nivået i toppdivisjonen. Man kan si at han aldri helt har fått sjansen i Godset, men det er fordi han ikke er god nok. Et kjøp som jeg var negativ til da det ble offisielt og som jeg fortsatt er negativ til

       3. Abdi Ibrahim – Vålerenga

Henta på deadline-day. En spiller som har vist flere ganger hva som bor i han. Debuterte i PL i 2010 mot Liverpool. Var veldig god på 18 måneders lån i Godset i siste halvdel av 2012 og i gullsesongen 2013. En spiller som på sitt beste holder landslagsnivå. Hadde en svak sesong i Viking ifjor, hvor han i tillegg tjente veldig mye penger (for et lag som sliter økonomisk). Gitt vekk til VIF før 2017-sesongen men har egentlig aldri satt fyr på Eliteserien i Enga, og spiller en birolle der Enga istedenfor velger Grindheim/Lekven som duo bak Zahid.

       4. Pape Pate Diouf – Odds

Begynner å bli veldig lenge siden Pape Pate Diouf leverte prestasjoner som skulle tyde på at han ville dominere i Eliteserien. Sist gang var i 2015 hvor han var på lån i Odd. Så et 2016 hvor det ikke var noe som tyda på at Pape Pate Diouf fortsatt var god nok. Allikevel gikk Odd uforståelig nok for Pape. Har sett ut som en spiller som hører til alle andre steder enn på toppnivå. Mangler det som engang gjorde at FCK henta han. Lever på gamle prestasjoner og Dag Eilev Fagermo’s elsk for tidligere spillere.

        5. Slobodan Vuk – Tromsø

Tromsø hadde ettersigende ikke allverdens til penger før sesongen. Allikevel endte de opp med å hente Slobodan Vuk, en spiller som aldri har vært en spesielt stor målscorer. En rolle som er viktig for et lag som Tromsø som er forventa til å kjempe på nedre halvdel. Han har aldri bevist noe i Tromsø. En spiller til ca. 2 millioner som er et produkt av svak scouting (evt. Helt mangefull scouting). Tromsø burde heller brukt penger på scouting og funnet en spiss som hadde passa dem bedre.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s