De beste overgangene i Eliteserien

34703269110_fac3cc0fa7_o

Overgangsvinduet åpner i morgen, og vi benytter anledningen til å se tilbake på de beste og verste overgangene så langt denne sesongen.

Disse fem har imponert mest:

  •  Krepin Diatta – Sarpsborg 08

Krepin Diatta ble tidlig omtalt som et kupp av kanskje Eliteseriens beste sportssjef i Thomas Berntsen. Ikke spilt så mye som jeg og flere hadde håpa, men allerede vist sitt store potensiale i de matchene han har fått sjansen. Fast på Senegal u20 og allerede catcha oppmerksomheten til storklubber. Kanskje den spilleren i Eliteserien med høyest potensiale. En herlig blanding av tekniske og fysiske ferdigheter. Nesten så en kunne påstå at han allerede er klar til å ta steget ut av norsk fotball, men vi som norske fotballfans håper han blir så lenge som mulig.

  •  Tortol Lumanza – Stabæk

Spilt på alt fra Belgia G15-u19-landslag. Spilt på Standard Liege osv. Strålende midtbanespiller i eliteseriemålestokk. Strålende fotballforståelse som gjør at han i større grad enn de aller, aller fleste spillerne i Eliteserien evner til å omtrent kun ta gode taktiske valg. God til å spille gjennom ledd enten ved hjelp av sin strålende pasningsfot eller ved å bruke et driv som for å sitere Dagfinn Thon (D_Thon på twitter) kan minne litt om Somen Tchoyi

  • Bruno Leite – Haugesund

Enda en spiller fra talentproduksjonen omtrent framfor noen i norsk fotball i Skeid. En spiller det har gått gjetord om i flere år, men fått lov til å bruke tid i Skeid. Hatt prøvespill i flere norske klubber uten at det ble noe, før FKH henta han før sesongen (Sammen med Johnny Per Buduson). Tatt Eliteserienivået veldig fort og blir bare bedre og bedre for hver kamp. I den siste perioden før sommerferien har han til tider vært unplayable. At ikke Bruno Leite er i Vålerenga er ekstremt dårlig håndtverk av hovedstadsklubben

  • Vito Vormgoor – Brann

Viste allerede ifjor på høsten i Aafk at han var en veldig god stopper i norsk målestokk. Har kanskje vært enda bedre i Brann. En del av den beste stopperduoen i Eliteserien sammen med Bismar Acosta. Ledertype, ekstrem duellspiller, vinnerskalle. Om noe negativt så er det at han er litt hothead og kanskje ikke verdens beste pasningsspiller. Men sammen med Tore Reginiussen er han Eliteseriens beste stoppere

  •  El Hadji Ba – Stabæk

Mye av det jeg skrev om Lumanza kan passe inn her. En spiller som holder et høyere nivå enn Eliteserien (Det er kanskje feil å ha han med all den tid har forlatt Eliteserien allerede men shit au). Spilt i Sunderland, Bastia og Charlton, uten at det forteller hele historien. Han og Lumanza utgjorde sammen med Hugo Vetlesen en veldig god sentral midtbanetrio hos et lag som alle forventa ville rykke ned. Både Ba og Lumanza fortjener en plass på topp 5 beste overganger i Eliteserien

 

-Andreas Bryhn

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s