De største skuffelsene i Eliteserien

image

Flopper i Eliteserien 2017

Av: Ahbryhn

Vi er nå kommet 1/3 del inn i den deiligste ligaen der ute, nemlig Eliteserien. Da begynner det å bli tid for å komme med dom over suksesser, flopper, overraskelser osv. Jeg skal da se på flopper. En ganske vanskelig oppgave da det er mange forskjellige grunner til at man flopper: Brukes i feil rolle, spiller dårlig, spiller ikke selv om konkurrentene er svakere enn svakest osv. Det er ikke nødvendigvis spillerens skyld alene, det handler også om klubbene som kan hente spillere som ikke passer inn osv. Det er flere på min liste fra begge sider. Viktig å få frem at dette er mine synspunkter på årets flopper sålangt, er man uenig gjerne kom med argumenter for andre spillere enn de jeg nevner her evt. Argumenter for hvorfor de IKKE er flopper.

1. Valmir Berisha, Aafk

image.jpeg

Ganske obvious kandidat. En veldig risk-rewardsignering som egentlig aldri har kommet i gang med seniorkarrieren selv om han har prøvd seg nå i 4 klubber som senior. Og har akkurat nådd tosifra antall tellende kamper han har medvirka i. Har litt potensiale, men pt virker han til å være en av flere som har levert i aldersbestemt også faller de gjennom som senior. Sett ikke altfor sharp ut i sesongen, vist noen sparks men allover så er det her sløvt håndtverk. Kom også utrent da kontrakten med Cambuur gikk ut i juni 2016.

2. Pontus Engblom, Strømsgodset

Hva skjedde egentlig her? Pontus Engblom har vist seg før han i Eliteserien uten å levere noenting egentlig da han var i FKH. Meget god i OBOS for SULF, men vet dere hvem andre som var gode i OBOS? Marius Helle, Vegard Braaten, Jo Sondre Aas osv. Her tyder det på svak scouting og kun sett på stats. Her er det vel så mye arbeidet som ligger bak overgangen (eller mangelen sådan) og det at Godset på siste 5 kampene har ET(!!!) spillemål og han er ikke i nærheten av startplass virker det som. Blir noen få innhopp her og der men til syvende og sist så er han så overflødig at han per dags dato kun opptar en lønningspose. I tillegg så var overgangen her kanskje det siste skuddet i baugen for ny Godsetkontrakt for Abdul-Basit Agouda, som er et meget stort talent. Sålangt en stor, stor flopp

3. Michal Skoda, LSK

image.jpeg

Han er høy. Og har likt navn som en bil. Virker som LSK så på Tomas Malec og tenkte «Vi må ha inn ENDA en høy spiss som ikke er så god på så mye». Gjort at LSK har blitt verdens enkleste å forsvare seg mot og ser fryktelige ut. 8 scoringer på 10 kamper tyder på et veldig sterilt angrepsspill og det hjelper sjelden å være drithøy om ferdighetene på hodet ikke er der à là Malec. Kun på lån et halvt år, noe som i seg selv er et varselstegn da det virker som ikke klubben har allverdens ståltro på Skoda. Kan i store trekk nesten påstå at han er på et «halvtårsprøvespill»

4. Walid Atta, Sogndal

image.jpeg

I Eliteseriemålestokk en fantastisk signering om man ser på ren kvalitet, av de bedre stopperne i Eliteserien av det jeg har sett. Kom på deadlineday på lån fra Najran pga de slet med å få han spilleklar. Problemet med Walid Atta er at han fortsatt ikke har vært i nærheten av banen og fortsatt ikke trener for fullt om kildene mine er sanne. I korte trekk har Sogndal her lånt en spiller for en halv sesong som da etter 10 kamper ikke trener eller spiller kamper for dem. Spesielt i den prekære situasjonen Sogndal har hatt med stopperproblemer så store at de har måttet hente Næss Lund og Kjetil Wæhler ut fra gamlehjem. Dette hadde man ikke hatt behov for om researchen på Walid Atta

5. Bruno Soares, FKH

Dette er vel også et bevis på dårlig research. Mannen som skulle erstatte fjorårets desidert beste stopper i Eliteserien etter min mening, nemlig William Troost-Ekong, har ikke vært i nærheten av hva man måtte kunne forvente. Dette her er en typisk CV-spiller, spilt tidligere i Düsseldorf og Kairat Almaty, gode klubber som man kan tenke at burde ha gode spillere. Men slitt noe med skader og litt diverse, og det virker som FKH har skjønt de har driti på leggen da Skjerve-Knudsen har vært foretrukket stopperpar og Soares har fortsatt ingen minutter i Eliteserien. Sjanseløs signering på alle parametre, igjen tyder på at man har sett på CV og kjørt på. Spillerlogistikk det ga man faan i tydeligvis!
6. Slobodan Vuk, TIL
Har vel erstatte Sofien Moussa ved å være kliss lik. Ganske naken, ganske lite målfarlig. Aldri har han vært spesielt målfarlig heller så å bruke 1-1.5 milllioner i ren overgangssum for denne spilleren er sjanseløs business. Lite videresalgsverdi på en 28-åring, ingen målfarlig spiss, i tillegg har han kun vært involvert i 2 kamper sålangt pga litt diverse. Tror TIL hadde klart seg vel så bra uten å ha brukt 1-1.5 million i overgangssum og i lønning på Slobodan. Enda et eksempel på at man bruker masse penger på spillere i overgangssum/lønninger enn å faktisk bruke tid og ressurser på å finne spillere som faktisk forsterker deg enten på kort sikt eller som har potensiale til å bli nøkkelspiller iløpet av ikke så altfor lang tid

7. Torbjørn Agdestein

image.jpeg

Fin vår i fjor i FKH gjorde at han ble henta på førkontrakt av Odds. Så fort det ble klart så begynte han å vise det jeg mener er hans egentlig nivå hvor han rett å slett bare er personifisering av middelmådighet. Han passer ikke inn i DEF og Odds’ sin formasjon i det hele tatt og det hele virker bare som en farse av en overgang. Det positive må jo være at de ikke trengte betale overgangssum i hvert fall

Honourable mentions:
Jacob Rasmussen, RBK
Fullt mulig Rasmussen er et talent, det betviler jeg ikke. Men her har Rosenborg sovet i timen. Det er ikke talent de trenger, de trenger kvalitet. Tenk at det som skal være Norges flaggskip bruker spillere som Johan Lædre Bjørdal og Jørgen Skjelvik? Altså det er som at Chelsea skulle kjørt på med Papiss Mbouba Mbwiwa Abu Fuongo Baba Mison Djilobodji.
Alex Tchuimeny-Nimely, Stabæk
Spiss henta fra rumensk fotball i Viitorul Constanta. En ganske så fin CV, han har spilt i Premier League osv osv. Han ble ettersigende frigitt fra Viitorul Constanta pga de frykta at ved å spille han så ville han pådra seg alvorlige hjerteproblemer slik at istedenfor så friga de han. Dette sammensatt med at han kom inn som en ultrasein Deadlinedaysignering gjør at jeg tenker at det her er svakt håndtverk. Ikke 100% verifisert opplysningene om hjertet, men lest intervju med diverse i Romania som nevner det. Sammensatt med at hans konkurrent i Stabæk nå gjør det så evinnelig bra at Nimely ikke savnes så masse

Trenerflopp:

Tor Ole Skullerud: Mannen som mangler en tydelig plan på hva som skjer, ingen tydelig filosofi imprenta på godt over 1/2 år. Godset ser helt ubeskrivelig middelmådige ut, ironisk nok med det høyeste budsjettet de har hatt. Spissene fungerer ikke, relasjonene sitter ikke. Toro bruker for lang tid underveis i kampene med å gjøre taktiske endringer/bytter for å forandre matchbildet. Jeg legger meg klar til å bli sagd i to og melder at Godset blir på kjempe nedrykkskamp om ikke han blir fjerna asap. I tillegg så ser han ut som at fotball er det jævligste han vet innimellom, det er liksom ingen lysning i det hele tatt

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s