Giro: Etappe 9

En brutal avslutning venter rytterne i dagens Giro-etappe, men hvem stikker av med seieren?

giro-9-1.jpg

Den forholdsvis korte etappen avsluttes med en brutal stigning på hele 13.6 km med en gjennomsnittlig stigning på 8.4%. På det aller bratteste er det hele 14%. Som om det ikke er nok, skal rytterne opp en relativt lang, men slakere stigning før den siste monsterbaken.

Dette er dagen for de rene klatrerne. Det skal mye til for at Quintana ikke får tid på flere av de andre favorittene på denne etappen. Avslutningen passer den lille colombianeren perfekt, og større ryttere som Dumoulin og Jungels en del dårligere. Den bli spennende å se hva Sky foretar seg i dag. Hvem er sterkest av Thomas og Landa i dag? Jeg tror sistnevnte er det sterkeste kortet på denne etappen, men ville garrantert kjørt for «G» i sammendraget.

Et tidlig brudd kan å en god del minutter inn mot bakken. Rytterne i feltet sikter trolig mot å spare krefter før avslutningen. Når det er sagt, skal bruddet ha veldig mye å gå på for å holde helt inn i dag. Favorittene kommer til å spise inn minutt på minutt opp den siste bakken.

Jeg tror på en liten outsider i dag. Pozzovivo ser ut til å ha funnet formen og avslutningen er skreddersydd til den 50kg «tunge» italieneren. I tillegg får han fantastisk odds også, hele 11 på at han skal bli blant de tre beste.

Setter solide 3u på denne.

giro-9-b-1.jpg
Avslutningen på dagens etappe.

 

POZZO
Vi håper Pozzovivo holder seg på sykkelen i dag.

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s