5.Plass: Strømsgodset

image.jpeg

Godset når ikke helt opp denne sesongen! Les @AHBryhn sine tanker om drammenserne sitt lag i år.

Godset start XI
Sosha Makani
Vilsvik-Madsen-Glesnes-Parr
Bassel-Hauger-Tokstad-EUA
Marcus-Marco/Pontus

Laget:

Keeper
Keeperduellen mellom Makani og Bugge er veldig 50/50 tenker jeg. Makani er en større matchvinner enn Bugge og har et mye høyere toppnivå, men samtidig så er Bugge en av få lederfigurer i gruppa og er et litt tryggere valg enn Makani. Men jeg tenker Makani blir førstevalget i år.
Forsvar

image.png
Vilsvik trenger ikke argumenteres for spør du meg, fyren er på sitt beste kanskje den beste backen i TL (dog det begynner å bli en stund siden han viste det spør du meg). Det som er sikkert på stopperplass er at Jakob Glesnes starter. Den lange, blonde bergenseren er den eneste av gutta henta i sommer som har prestert spør du meg, potensiale til å kanskje bli landslagsstopper senere i karrieren? Høibråten og Madsen virker og litt 50/50, kanskje 60/40 til Madsen. Madsen er fortsatt en bedre stopper enn Høibråten og han også har lederegenskaper og er en type som vil passe mye bedre sammen med en litt uerfaren Glesnes, som til tider fortsatt viser tegn på at han ikke er helt DER. Jonathan Parr er no brainer på VB spør du meg. At ikke Jonathan Parr er med mot Nord-Irland er jo mer skremmende enn at Trump ble president. Parr var nok fjorårets beste Godsetspiller. Ganske stabil og han kom seg mye utover i sesongen. Goalen hans med skeiva mot RBK var deiligere enn Brazzers. Ringstad går inn i sesongen som ganske klar backup for Parr, men av grunner jeg vil dekke senere så kan det bli en GOD del spilletid. I tillegg så har man Mounir Hamoud som er en topp squadspiller som alltid legger ned innsats. Solholm Johansen er mer enn som er nevnt for å få dobbel dekning, langt unna å holde TL-kvalitet spør du meg

Midtbane

Midtbanen er kanskje det jevneste jeg noensinne har sett. Ingen som stikker seg fram hverken i å være bedre enn resten, eller verre enn resten. Bassel Jradi har stått litt opp fra de døde og sjokkerende nok spilt endel i treningskampene. Det virker som han får sjansen som høyrekant i 4-4-2 i første kamp ihvertfall. En spiller som kan finne på litt av hvert, men MÅ begynne å levere ganske tidlig, ellers så er det fort benken for Jradi. Henning Hauger blir den viktigste på midtbanen, og hvis står fram, så er det han. Den beste sentrale midtbanespilleren i klubben og den i duoen som har mest defensive egenskaper og han som vil få ansvar defensivt. Pr. nå ser det ut til å være Tokstad som blir hans partner. Kreativitet som en bøtte, like mye xfaktor som Tony Hibbert men har løpskraft. Fryktelig kjøp, kosta 5 millioner. Thomas Berntsen fortjener alle priser i verden for å få SÅ mye for en så middels speller. EUA blir nok venstrekanten all den tid han har dødballfot som kan minne litt om Storflor kanskje. Men noe enkel kantspiller sammenligna med de helt toppene i TL da han blir litt vel direkte og ikke den beste dribleren jeg har sett i mitt liv.
Francisco Junior er førstebackupen og han jeg mener burde spille istedenfor Tokstad. Boks-til-boksspiller med herlig intensitet i spillet, men sliter litt med pasningssikkerheten og lite målpoeng fra mannen fra Guinea-Bissau. Kanskje bedre i en midtbanetrio? Har litt snitt ved spillet sitt, men slitt i hans andre periode. Men blir nok endel matcher allikavel! Gjerstrøm håper jeg får seg et lån, han trenger kontinuerlig spilletid på et nogenlunde høyt nivå. Svensken med cubansk og russisk bakgrunn i Cristian Rubio Sivodedov får nok også endel matcher, men ikke allverdens seniorfotballerfaring og er nok henta mer for lengre perspektiv. Men det er så jevnt at han kan fort finne på å få seg endel matcher han også. Et av de suverene lyspunktene i fjorårets sesong i Tokmac Nguen er nok ikke i XI fra første match. Veldig synd da han er en av få spillere i stallen som kan skape litt på egenhånd. Den desidert beste dribleren i stallen, og har i tillegg tempo i TL-toppklasse, Levert endel målpoeng, spesielt mot Sogndal hvor han leverte 4. Spørsmålstegnet ved Tokmac, ved siden av at han alltid har slitt med skader. Samtidig så kan han kanskje være en bedre ving i 4-3-3 med litt mindre defensivt ansvar. Men igjen. Det er så jevnt at det blir nok mye rotasjon så vil bli endel spilletid på Tokmac Chol Nguen. Andreas Hoven er unggutt som nok max vil få noen matcher på benk, samt spilletid i cupen

Angrep:
Marcus Pedersen er så nailed on for å starte at med mindre han koser seg litt for mye i Drammen Sentrum på nattetid så vil han starte sålenge han ikke er skada. En spiss som på sitt beste kan skape kaos mot alle forsvarere i TL. Strålende fysikk, meget god som jobbespiss. Dog er han hverken noe vidunder feilvendt eller den som skaper ting på egenhånd. Ingen premium avslutter heller. Han vil enten få partner fra Sverige i Pontus Engblom, som er en typisk poacher som har scora eventyrlig i OBOS for Sandnes-ULF, men som sist gang han var i TL i FKH så ble han veid og funnet for lett. Om han ikke får partner i Marco Tagbajumi. En fryktelig interessant karakter som har italiensk og nigeriansk statsborgerskap. Bodde i Norge fra han var 5 år gammel og spilte litt av ungdommen i Skeid, samt han har erfaring fra engelsk, portugisisk og kypriotisk fotball. Samt at han var backupen til MP høsten for i 2015. Kanskje litt lik Marcus Pedersen men kanskje en enda mer ekstrem fysikk, samtidig som han er temposterk. Gjorde en veldig god figur høsten 2015, men hvordan står han etter en sesong i Thailand? Tommy Høiland er pt 4.valg, men ønskes egentlig bort, men det har ikke skjedd noe der enda så kan anta han blir værende. Bak der har man talentet Basit Agouda, som er fast på aldersbestemte landslag som allerede har endel erfaring fra Team SIF mm. Kanskje litt for enkel enda til å spille MYE ES, men burde få endel sjanser. Men spørsmål rundt kontraktssituasjonen, den går ut i slutten av 2017 og ventes nok å signere ny. Men samtidig så kan kanskje Høiland påvirke her? Basit vil nok vite han blir satsa på før han binder seg til noe. Har vært på prøvespill i flere klubber i utlandet og er en gutt med skikkelig potensiale

Plusser

− God keeperduo som begge holder bra ES-nivå
− Backpar som holder topp ES-nivå, kanskje best i serien på toppnivå
− Strålende dekning på spissplass med endel komplementære typer
− Bra bredde på alle posisjoner

Minuser

− Litt vel jevn tropp
− Mangel på xfaktor
− Mye gode spillere men har de nok TOPP ES-spillere
− Målpoeng fra midtbane, men spesielt fra sentral midtbane

Mangler i laget

Før transfervinduet stenger så hadde Godset tjent på å få inn:
− Stopper til å være partner til Glesnes, gjerne en type forsvarssjef A La Jørgen Horn.
− Kreativitet på sentral midtbane? (ikke noe nød)
Samtidig som de burde få ut Høiland, både for å frigjøre litt økonomi, men som nevnt for fremtiden til Basit i Godset

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s