Sogndal: Det blir saftkoking i OBOS-ligaen i 2018

3066610.jpg

Sogndal får det tøft i Eliteserien.

Sveen ble toppscorer i Sogndal med sine 7 mål forrige sesong. Det at laget ikke har en utpreget målscorer er en stor svakhet og en viktig faktor for at de blir spådd under streken i årets Eliteserie. Laget kan ikke stole på at Sveen skal bøtte inn, heller ikke nå opp til det antallet han hadde i fjorårssesongen. Sveen er en herlig spiller med et fantastisk driv, men målscorer er han ikke.

Tøff andresesong

Det er litt typisk at et nyopprykket lag får til en bra førstesesong. Det er lite klasse i dette laget og mange spillere som har lite erfaring fra Eliteserien. Koomson og Sveen er de to viktigste spillerne i laget, Nwakali er også en spiller som kan bli spennende å følge utover i sesongen. Det er tydelig at laget stoler på at flere spiller skal ta steg, men det er mulig at en angrepsspiller kommer inn før vinduet stenger. Midtbanen er spennende, men alt i alt tror jeg laget er avhengig av en MAX-sesong for å holde seg i Eliteserien. Flyt blir et stikkord denne sesongen. Eirik Bakke & co må starte sesongen bra, gjør de ikke det kan negativiteten spre seg og selvtilliten forsvinne. Dette Sogndal-laget er veldig tynt og har ikke mye å gå på med tanke på skader.

Laget fikk et oppløftende resultat mot Brann, men treningskamp er treningskamp, og i tillegg ser Brann-laget heller ikke fantastisk ut en uke før laget starter sesongen.

Laget?

Mathias Dyngeland

Forsvar:

Psyche-Steiring-Teniste-Grodås

Midbane:

Nwakali-Koomson-Birkelund-Furebotn

Angrep:

Sveen-Ramsland

Konklusjon:

Kan få til en bra sesong om alt stemmer, men sjansene for det er små. Tynn stall og for mange spillere som må levere på sitt beste for at laget skal gjøre det bra. Ingen utpreget toppscorer og laget savner Patronen i forsvaret. Har noen gode og spennende spillere.

15.Plass

1 kommentar

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s