16. SANDEFJORD

For dårlige for Eliteserien- rykker rett ned igjen.

SANDEFJORD

Statistikken fra fjorårssesongen viser på mange måter at Sandefjord var «heldige». De var ekstremt effektive og scoret på 40% av sine skudd på mål, til sammenligning er Arsenal det mest effektive laget i Premier League med 20%. Sandefjord tapte hele 7 kamper i opprykkssesongen, og slapp inn 35 mål. I Eliteserien er motstanden mye tøffere og det skal fryktelig mye til for at laget fortsetter med den effektiviteten de hadde i OBOS-ligaen.

LAGET

Forsvar:

Lars Grorud er en nøkkelspiller i Sandefjords forsvar, men at han holder seg skadefri hele sesongen er  lite sannsynlig. Kapteinen har slitt med skader i oppkjøringen og har bare spilt 17 kamper de siste to sesongene for Sandefjord. Ellers er forsvaret ikke veldig imponerende, med El-Hadji Gane Kane , Christer Reppesgård Hansen, Joackim Olsen Solberg som har spilt fast i oppkjøringen. Laget har sluppet inn mange mål i vinter, og det er lite som tilsier at de skal slutte med det til sesongstart.

Midtbane:

Eirik Bakke og Sødlund blir trolig kantspillerne i Bohinens 3-5-2 system. Dette er en av svakhetene i Sandefjords forsvar. De bruker offensive spillere med dårlige defensive ferdigheter på backene. Trekker de for mye fremover, blir det ubalanse i laget og med en gang vanskelig for de tre midtstopperne. Tror mange lag kommer til å utnytte svakhetene i Sandefjord, og laget er heller ikke i stand til å dominere kamper.

De har fått inn en god spiller i Kind Bendiksen, og laget håper nok nordlendingen skal få en «ny vår» i laget. Bendiksen får trolig med seg Kurtovic og Storbæk? i trioen på midtbanen.

Angrep:

Det er vel kanskje her det ser aller mørkest ut for Bohinens menn. Sandefjord må sette sin lit til «stjernespilleren» Flamur Kastrati, noe som er et stort
svakhetstegn. Angriperen er på ingen måte en spiller som kan bære et dårlig lag i Eliteserien. Ellers har de gode gamle Kovacs som kan stange inn noen mål på dødballer.

OPPKJØRINGEN

Få lag har sett dårligere ut i oppkjøringen til sesongen enn det Sandefjord har gjort. Siden 1.februar har laget scoret ett eneste mål på 6 kamper, samtidig har de fått hele 15 mål i mot. I januar vant de sin eneste kamp i 2017, men det var mot Notodden (5-3), som skal være grei skuring for et Eliteserielag. Å slippe inn tre mål mot et 2.divisjonslag er heller ikke imponerende.

OVERGANGER

Spillere ut:

Sellin
Gundersen
Offenberg
Torp
Berge
Støvland
Larsen

Spillere inn:

Jablinski
Gana Kane
Kebbie
Solberg
Kind Bendiksen
Kastrati

Konklusjon

Slipper inn mange mål, scorer lite.
Rett og slett for dårlige for Eliteserien.

16.Plass

ODDSTIPS

Sandefjord rykker ned

@ 1.60

Unibet

5818ad4b8658542364b36bb7.iS9Kf2qvaXWX

3 kommentarer

  1. Tilbaketråkk: Tabelltipset 2017

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s