Tips – La Liga og Ligue 2

Bilderesultat for las palmas boateng

Selv på en såpass grå og kjedelig fotballmandag, har jeg sett meg ut ett par kamper og spill som jeg mener er verdt å sette noen kroner på.

La Ligas «Lanterne Rouge», Granada, får i dag besøk av Las Palmas som har startet 2017 på en glimrende måte.

Selv om bortestatistikken viser fattige 5 poeng på 9 kamper i La Liga, så har jeg troen på at bortelage i dag tar med seg alle tre poengene tilbake til kanariøyene.

Las Palmas har imponert i starten av året. I Januar spilte de seks kamper og endte med 3 seire, en uavgjort og to tap. Ser man litt bak tallene, så er det ganske imponerende ettersom de to tapene kom mot Barcelona og Atletico Madrid, to kamper man ikke forventer at laget skal ta poeng i det hele tatt. I tillegg til dette slo de altså Atletico 3-2 på bortebane i Copa Del Rey, som dessverre for Las Palmas ikke var nok til å gå videre i cupen.

Las Palmas har altså 3-1-1 på sine fem siste kamper og skulle de ta alle tre poengene i dag, vil det bare være 4 poeng opp til en eventuell Europa League-plass.

Granada på sin side har 0-1-4 på de 5 siste kampene og om de har ambisjoner om å spille i La Liga neste sesong, må de begynne å sanke poeng ganske snart. Tap i dagens kamp vil bety en luke på hele 8 poeng opp til sikker plass. Granada er det laget som scorer nest minst og slipper inn nest flest, to ting som sjeldent indikerer annet enn nedrykk. Selv om statistikken er betydelig bedre på hjemmebane, tror jeg Las Palmas begynner å pynte på sin bortstatistikk i ligaen.

I tillegg til spill på kampen, har jeg også et lite målscorerspill på Kevin Prince Boateng. Dette er også noe La Liga-guru Petter Veland har satt opp som spill i dag, men selv er jeg noe mer rolig på Unit-bruken på det spillet.

Kampstart: 20.45

las palmas.png

Red Star

I tillegg til spill i La Liga, har jeg også funnet et par godbiter på nest øverste nivå i Frankrike.

Red Star var et av de mest imponerende lagene i fjorårets Ligue 2. Laget avsluttet sesongen med hele 36 poeng på bortebane, mye takket være en suveren statistikk med bare 12 baklengsmål på fremmed gress. Red star endte til slutt på en 5.plass i Ligue 2, bare 1 fattig poeng bak Metz som endte på 3.plass og dermed opprykk til Ligue 1.

I år har bortestatistikken vært begredelig sammenlignet med fjorårssesongen. De siste kampene har Red Star lignet mer på seg selv, og det har endt med 2 mål eller mindre i 6 av lagets siste 9 kamper. Laget har også plukket 4 poeng i de tre siste kampene til tross for at de har møtt topplagene Brest og Reims. Jeg tror vi får en typisk Red Star-kamp som ender 1- eller 2-0 til hjemmelaget.

Kampstart 19.00

red-star

Bookmaker med aktuell odds finner du på Bettin.gs/IverVattoy

-Iver V

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s