Tips & Tanker: Tour of Dubai

Bilderesultat for tour of dubai

Tirsdag morgen starter den fjerde utgaven av «Dubai Tour». Før starten av 2017 utgaven lover arrangøren ett spektakulært ritt med noen av de beste lagene og rytterne i verden, for ikke å glemme de fantastiske Tv-bildene fra vakre Dubai.

Det loves et spektakulært ritt fra arrangøren, og det ser ut til at de har fått værgudene på sin side. Regn og Sandstorm skal være på vei i løpet av uken. Regnet kan godt holde seg unna, men vinden kan være med på å skape spenning og fascinerende bilder av viftekjøring på de paddeflate etappene.

Jeg har sett på spillobjektene til morgendagens etappe, samt sammendraget i Tour of Dubai. Værmeldingene er blant annet en av grunnene til valg av spill sammenlagtkandidatene.

Superduellen

Bilderesultat for Kittel v Cav

Når anledningen ikke er større enn det Dubai Tour er, så er det herlig at vi får en superduell mellom Cavendish og Kittel. I tillegg til de to spurtkanonen, er også Degenkolb, Groenewegen og Viviani tre karer som kommer til å være helt der oppe i avslutningene.

Dubai Tour byr på fire paddeflate etapper og en litt mer utfordrende etappe med bakkeavslutning opp til Hatta Dam. Bakken knekker opp mot 17% stigning, men totalt sett er den ikke mer utfordrende enn at Kittel maktet å kjempe seg inn til en 6.plass i fjor. Det er i år lagt inn en etappe til, som betyr en ekstra sjanse for spurterene til å skaffe seg bonussekunder i sammendraget.

 

Etappe 1

Den første etappen er paddeflat. Det skal mye til for at det ikke ender i massespurt før mål. Med Sol, 20 grader og lite vind, skal ikke været sette en stopper for spurterene på denne etappen.

Vi får trolig et TV-brudd tidlig på etappen, som etterhvert blir tauet inn av lagene med de største kanonene. Stort sett alle lag har interesse av at det skal ende i en massespurt, og når det er slik ståa er, da blir det som regel det..

De fleste kjører Dubai Tour som årets første ritt, og derfor er det  spennende å se hvordan styrkeforholdet er mellom spurterne er, og da særlig mellom Cav og Kittel er. Viviani kommer rett fra Argentina, noe som har sine fordeler og ulemper. Italieneren trives godt i emiratene og leverer alltid helt i toppen når han kjører i Dubai. Med dette som grunnlag har jeg valgt å sette han opp som vinner i en av H2H-duellene.

Kittel har rekorden for antall seire i Dubai med sine fem. Cavendish på sin side står med to etappeseire, og begge de to kanonene har vunnet sammenlagt. Cavendish vant i 2015 og Kittel i 2016. Jeg tror ikke Kittel er like motivert som han var i 2016, da var han veldig lysten på å revansjer den begredelige 2015-sesongen. Cavendish på sin side er en fyr som fort kan finne på å tenke at han skal slå Kittel i år, fordi han tapte mot tyskeren i fjor. Med oddsen som Pinnacle tilbyr, velger jeg derfor å spille på at briten trekker det lengste strået på morgendagens etappe.

Pinnacle ligger langt over de andre Bookmakerne som tilbyr odds på 1.etappen. Paddypower, Skybet og Bet365 ligger mellom 2.70 og 3.20, i mens Pinnacle tilbyr hele 3.71.

Cav beats rest of field:          3.71  (Pinnacle)

Units- 4

 

H2H

På Head 2 Head-markedet har jeg sett meg ut tre spill.

Groenewegen  er favoritt mot Viviani hos bookmakerne. Selv har jeg stor tro på at italieneren fortsetter å levere i emiratene. Han kommer rett fra ritt i Argentina hvor han noterte seg for tre 2.plasser før han brøt rittet grunnet trøblete mage. Selv mistenker jeg at Sky og Viviani tok en spansk en for å unngå kjeft fra arrangørene. Jeg spiller Viviani til 2.51 med 2 små units.

På de to andre duellene spiller jeg på Mareczko og Juan Jose Lobato.

Mareczko er et relativt ubeskrevet blad, men i fjorårets utgave av Tur de San Luis gjekk han helt til topps på en etappe. Bak han var blant annet Viviani og Peter Sagan. Jeg tror italieneren kan overraske her og spiller på at han slår Degenkolb til  2.83.

Alaphillippe har en fri rolle laget og er Etixx sin mann på den fjerde etappen. Franskmannen kommer nok ikke til å blande seg inn i fronten, med mindre det er for å hjelpe til i Kittels opptrekk.
Viviani slår Groenewegen    2.51

Units- 2

Mareczko slår Degenkolb    2.83

Units- 2

JJ Lobato slår Alaphillipe      1.50

Units- 4

 

-Odds fra Pinnacle

 

Rittet starter 08.10 norsk tid.

Sammendraget

Jeg kommer hovedsaklig til å fokusere mest på etappene under Tour of Dubai, men plasserer noen små, men fine longshots i sammendraget.

Jeg går for longshots på Silvan Dillier (BMC), Elia Viviani og JJ Lobato i sammendraget. Hos bet365 får man plassert innsats på vinnerspill og 1-3, dersom innsatsen er lik. Setter derfor 0.5 units på Dillier og Viviani to win, samt tilsvarende innsats på at de blir topp 3.

På JJ Lobato setter jeg det dobbelte, ettersom han er en het kandidat opp bakken på den fjerde etappen. Lobato kan fort blande seg helt i toppen med en god avslutning der.

JJ- 9.00 / 3.00

Viviani- 23 / 6.50

Dillier- 26/ 7.25

 

 

Nedenfor finner du de antatte spurterne til de forskjellige lagene:

Quick-Step: Marcel Kittel

Aqua Blue Sport: Adam Blythe

Astana: Ruslan Tleubayev

Bahrain-Merida: Sonny Colbrelli eller Grega Bole

Bardiani CSF: Paolo Simion

BMC: Jempy Drucker

Movistar: Daniele Bennati eller Carlos Barbero

ONE: Steele Von Hoff

Dimension Data: Mark Cavendish

LottoNL-Jumbo: Dylan Groenewegen

Novo Nordisk: Quentin Valognes

Sky: Elia Viviani

Trek: John Degenkolb

Wilier Triestina: Jakub Mareczko

 

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s