Står Spillmonopolet for fall?

Bilderesultat for spillselskaper norge

I morgen kommer stortingsmeldingen om lotteri- og pengespill. Blir det lisensordning i den norske spillpolitikken?

— Vi trenger en spillpolitikk tilpasset en ny virkelighet.

Kårstein Eidem Løvaas (Høyre).

I mai ble det klart at regjeringen så behovet for en stortingsmelding om lotteri- og pengespill. Etter å ha tillatt poker og åpnet for nye lotterier, er det nå en mulighet for at det også kan komme en lisensordning for utenlandske spillselskap.

En slik liberalisering av spillpolitikken vil medføre at utenlandske spillselskap kan operere på norsk jord, mot at selskapene blir regulert og bidrar med midler til norsk idrett, kultur og frivillige organisasjoner.

Betssons talsmann, Kim Rud Petersen, mente under debatten hos NRK i februar, at vi i Norge kan lære av det som har blitt gjort i Danmark og England, for så å lage en modell som vil være optimal for regulering av spill og ikke minst for å øke midlene til Norsk idrett og kultur.

-Vil ha en del av kaka

ifølge en rapport fra Rambøll, brukte nordmenn i 2013 rundt 700 millioner kroner på utenlandske spill. H2 Gambling Capital, som er gambling industriens mest betrodde byrå for data og markedsanalyser, mener beløpet er nærmere 2,7 milliarder.

Kårstein Løvaas(Høyre) uttalte til Aftenposten i mai, at regjeringen ville se om det var mulig å hente noen av disse pengene tilbake til Norge.

Vinn-vinn situasjon

En lisensordning vil være en vinn-vinn situasjon i og med at de utenlandske selskapene da blir regulert og i tillegg får krav om å støtte norske organisasjoner, idrett og kultur. I stedet for at selskapene tar en større og større del av Norsk Tipping sine spillere og inntekter, vil pengene fra spillselskapene komme oppå det Norsk Tipping bidrar med i dag.

AP: -vil jobbe i mot

Arbeiderpartiet har uttalt at de er motstandere av en liberalisering av spillpolitikken, og at de vil jobbe for en reversering av en eventuell liberalisering, dersom de havner i regjeringen i 2017.

Ap vil jobbe for å bevare enerettsmodellen, og begrunner motstanden mot lisensieringen med at dagens ordning fungerer bra og har gitt jevne og forutsigbare inntekter. Ap heller mer mot en motstandskamp mot spillselskapene enn et løsningsorientert samarbeid.

GIG & TV2– et forvarsel?

I går ble det klart at TV2 inngår et samarbeid med spillselskapet Gaming Innovation Group.

Et samarbeid som kan sies å være noe overraskende, med tanke på den kritikken andre samarbeidavtaler hos spillselskap har tiltrukket seg. Kan det være at det ligger noe mer i luften?

I morgen blir det altså klart om det blir åpning for en lisensordning. Uansett utfallet er det en ting som er sikkert; debatten blir ikke lagt død med det første…

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s